Uit Het Belang van Limburg:12/04/2005


'De vzw stap voor stap' is een nieuw praktijkgericht handboek voor elke vzw. In het boek van Steven Mathe´, praktijkassistent rechten aan het LUC, vindt u alles terug wat u moet weten voor de oprichting van een vzw, het dagelijkse leven van een vzw en de aanpassing van bestaande vzw's aan de nieuwe wetgeving. De fiscale, administratieve en boekhoudkundige verplichtingen worden uitvoerig behandeld.


Uniek is de stapsgewijze opbouw van het boek, waardoor het een echt draaiboek voor elke vzw wordt. In elk deel staan een aantal stappen, die een vzw moet doorlopen om wettelijk in orde te zijn en te blijven. Mathe´ legt in zijn boek ook de nieuwe vzw-wetgeving uit. Elke vzw moet vˇˇr 1 januari 2006 een aantal wijzigingen doorvoeren in de statuten en een aantal administratieve verplichtingen in orde brengen. Bovendien is elke vzw vanaf 2006 verplicht een boekhouding te voeren. Het boek is bedoeld voor iedereen die actief is in een vzw of vzw's begeleidt.


"De vzw stap voor stap" is een uitgave van Lexalis. Je kan het boek bestellen via 09/269.97.97 of info@lexalis.be. Het boek kost 45 euro.


VeMeOp Tijdnet (uitgave van De Tijd)Dossier aansprakelijkheid met verwijzing naar "De VZW stap voor stap"Onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf U hier in (2x email invullen)
Copyright © 2005 www.devzw.be - Alle rechten voorbehouden